skip to Main Content
Verschillende Soorten Waterontharders

Verschillende soorten waterontharders

Het gebruik van waterontharders is een van de eenvoudigste en eenvoudigste manieren om toegang te krijgen tot de zuiverste vorm van water. Het draagt ​​niet alleen bij aan de gezondheid van mensen; het zorgt ook voor een lange levensduur van de gehele leidinglijn. Voor alle problemen veroorzaakt door hard water, is de eenvoudigste oplossing het installeren van een waterontharder. Hoewel velen veel kennis hebben van waterverzachters, zijn de meeste mensen nog steeds in de war over welk type ze moeten kopen. In dit artikel zullen we de verschillende soorten waterontharders bekijken.

Zoutgebaseerde ion-uitwisselings-waterverzachters

De op zout gebaseerde ionenuitwisselings-waterverzachters zijn het meest voorkomende type waterverzachter dat u in de huishoudens zult kunnen zien. Dit type waterverzachter heeft twee afzonderlijke tanks waardoor water zal worden gecirculeerd en gezuiverd. Een van de tanks heeft speciale bedden en de andere tank bevat het zoute water dat de pekel wordt genoemd. De reden waarom het de ionenwisselingsverzachter wordt genoemd, is omdat de ionen die in het harde water aanwezig zijn, worden uitgewisseld en zuiver water wordt geproduceerd.

softner

Zoutvrije waterverzachter

Voor mensen die heel specifiek moeten zijn over de inname van natrium, is een zoutvrije waterverzachter een van de beste manieren om dit te doen. Het grootste verschil tussen ionenuitwisselingswaterontharder en zoutvrije waterverzachter is dat het kaliumchloridesubstituut gebruikt. Het verwijdert de harde mineralen niet. In plaats daarvan reageert het met deze harde mineralen en wordt voorkomen dat ze de afzettingen in de pijpleidingen creëren die de pijpleiding op de lange termijn beschadigen. De waarheid is dat ze niet zo effectief zijn als veel andere waterverzachters.

Dual tank waterverzachter

Dual

We weten allemaal dat waterontharders regelmatig moeten worden opgeladen. Om op te laden, is er geen andere manier dan om hem offline te zetten en verder te gaan met het opladen. Als er regelmatig behoefte is aan zacht water, kan dit een groot probleem zijn. Dit specifieke probleem wordt opgelost door een waterverzachter met dubbele tank. Eén tank kan worden gebruikt terwijl een andere tank wordt opgeladen. Er is dus geen onderbreking van de softwareproductie. De waterverzachter met dubbele tank is erg handig voor grote gezinnen en commerciële ruimtes zoals restaurants. Het beste deel is dat deze dual-tanks kleiner kunnen zijn, wat u niet krijgt in single-tank-ontharders.

Magnetische waterontharder

Een magnetische waterverzachter is een elektronische verzachter voor plug-ins. Een magnetisch veld wordt gecreëerd in de waterstroom door het apparaat op de pijp te knippen. Het magnetisch veld dat wordt gecreëerd, verandert de eigenschappen van de mineralen die ze afstoten tegen afzetting in de wanden van de buizen. Eigenlijk is het water niet verzacht alleen geconditioneerd om op een andere manier te handelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top