skip to Main Content
Commerciële Toepassingen Van Waterverzachters

Commerciële toepassingen van waterverzachters

Het belangrijkste doel van de waterontharder is om de hardheid van het water te verwijderen, wat het gevolg is van de aanwezigheid van overmaat calcium en magnesium in het water. De meesten van ons gebruiken waterverzachters in onze huizen, en we kennen allemaal de toepassing ervan in een woning. Maar het gebruik en de toepassingen van waterverzachters zijn niet alleen beperkt tot huizen. Er is een breed scala aan commercieel gebruik van waterverzachters. In dit artikel zullen we de verschillende commerciële toepassingen van waterverzachters zien.

Ziekenhuizen en farmaceutische industrie

We weten allemaal dat water een zeer belangrijke rol speelt als het gaat om gezondheid. Dus is het een streng nee om lethargisch te zijn over de zuiverheid van water in de ziekenhuizen. Om ervoor te zorgen dat iedereen in het ziekenhuis de zuiverste vorm van water krijgt, worden waterverzachters gebruikt.
In de farmaceutische industrie is water een integraal onderdeel van het produceren van alle medicijnen. Het is belangrijk dat water dat bij de productie wordt gebruikt, van de beste kwaliteit is en dat het bepaalde hoeveelheden calcium en magnesium bevat. Hiervoor wordt elke druppel water die wordt gebruikt door de verschillende farmaceutische industrie onderworpen aan een waterverzachtingsproces.

Voedselverwerking

Voedselverwerking is een enorme industrie die miljarden en miljarden dollars per jaar maakt. Van de korst kan voedselverwerking een heel eenvoudige zaak lijken. Maar het is precies het tegenovergestelde ervan. Zelfs de eenvoudigste snoepjes moeten door de overheid worden goedgekeurd voordat ze de markten raken. Omdat water een van de belangrijkste en meest voorkomende dingen is die in alle soorten voedselverwerking worden gebruikt, is het essentieel dat ze de zuiverste vorm van water gebruiken. Als dit niet het geval is, kan dit een negatief effect hebben op de kwaliteit van het product.

Olie en gas industrie

industrial-water

We weten allemaal dat de olie en het gas veel precisie vereisen. Wanneer de olie uit de grond wordt gehaald, komt deze als een mengsel dat niet als zodanig kan worden gebruikt. Het moet worden onderworpen aan verschillende processen om geschikt te maken voor verschillende doeleinden. Een van de belangrijke ingrediënten die in een groot percentage aanwezig zijn, terwijl extractie water is. Voor het verwijderen van waterdeeltjes uit het mengsel spelen de waterverzachters een zeer belangrijke rol.

Industriële luchtbevochtigers

De functie van de luchtbevochtiger die wordt gebruikt in onze huizen en die wordt gebruikt in de industrie is hetzelfde. Het wordt gebruikt om de luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte te regelen. Maar die schaal waarop ze worden gebruikt, is waar het verschil ontstaat. Er zijn bepaalde producten die op een bepaalde vochtigheidsgraad moeten worden bewaard. Overmatige of lagere luchtvochtigheid zal het product gemakkelijk vernietigen. Om de luchtbevochtigers lang mee te laten gaan, moet er water met voldoende chemicaliën worden gebruikt. Er is dus veel gebruik gemaakt van waterverzachters in industriële luchtbevochtigers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top