skip to Main Content

Digitaal geprinte spanplafonds maken van elke kamer van uw huis of bedrijf een kunstwerk. De mogelijkheden zijn eindeloos, zodat u uw plafond kunt verfraaien met reproducties van beroemde kunstenaars of uw eigen kunst of foto’s met behulp van moderne digitale printtechnieken op een spanplafondinstallatie.

Meer informatie over spanplafonds, mogelijkheden en prijzen op www.kcp-spanplafond.be

Voordelen van spanplafonds

spanplafond
Digitaal bedrukte plafonds worden steeds populairder dankzij hun esthetische kwaliteiten, maar er zijn nog vele andere voordelen van dit type plafond die hebben geleid tot de toegenomen vraag die we vandaag de dag voor hen zien:

  • Veelzijdigheid. Digitaal bedrukte spanplafonds kunnen in elke soort ruimte worden geïnstalleerd, zowel in woningen als in het openbaar. Het schimmel- en vochtbestendige materiaal is zelfs geschikt voor vochtige kelders, badkamers of sauna’s.
  • Gemakkelijk te onderhouden. Net zoals de zorg voor en het schoonmaken van geverfde of met muurschilderingen bedekte muren gemakkelijker is dan de zorg voor witte muren, kan de zorg voor bedrukte spanplafonds gemakkelijker en minder belastend zijn dan de zorg voor een gewoon wit spanplafond.
  • Milieuvriendelijk en niet giftig. Alleen veilige UV-inkt wordt gebruikt om afbeeldingen op het textiel te printen. Het resultaat is zo niet-toxisch dat u ze met een gerust hart kunt verwerken in kinderkamers of kinderkamers.

Selectie van het materiaal voor een bedrukt stretchplafond

Digitale beelden kunnen worden afgedrukt op bijna elk materiaal dat wordt gebruikt om plafonds te rekken, inclusief alle soorten PVC-folie en -stof. Er zijn echter wel nuances voor elk type spanplafond.
geprint spanplafond

Materiaal

PVC heeft een breedtebeperking, wat betekent dat het patroon mogelijk in afzonderlijke segmenten moet worden opgesplitst. Naden in PVC-folie kunnen ook de visuele perceptie van het beeld beïnvloeden. Om die redenen vinden we stoffen plafonds het mooist. Het is belangrijk om op te merken dat de textuur van de stof de scherpte van de print kan beïnvloeden als je het van dichtbij bekijkt, dus we geven de voorkeur aan stoffen met een glad oppervlak, zoals MA200.

Afwerking

Een afbeelding kan worden aangebracht op elk oppervlak: mat, glanzend of satijn. Hoewel in onze ervaring, zien beelden er beter uit op matte en satijnen plafonds. Glanzende plafonds kunnen het beeld enigszins vervormen.

De keuze voor het ene type boven het andere hangt ook af van het designconcept en de beeldspecificaties. Het is de moeite waard om met een specialist te overleggen over uw ontwerpproject als u twijfelt.

Selectie van afbeeldingen voor bedrukte spanplafonds

De keuze van het beeld wordt alleen beperkt door uw verbeelding. Meestal raden ontwerpers u aan om kunst te kiezen die overeenkomt met zowel de stijl als het gebruik van de ruimte. En vergeet niet dat beelden en kleuren onze emotionele toestand kunnen beïnvloeden – ten goede of ten kwade!

Digitaal bedrukte plafonds in de keuken kunnen bijvoorbeeld uw eetlust opwekken en uitnodigen tot warmte en vrolijkheid in de ruimte. U kunt zowat elk ontwerpidee in de woonkamer uitvoeren, van iets avant-gardistisch, kleurrijk of fantasie-achtigs tot een meer neutraal schilderachtig landschap, een bloemstuk of een zeegezicht. In de slaapkamer, kan gedrukte stretch plafonds helpen bij het creëren van een rustige en serene sfeer – een sterrenhemel is een van de meest populaire ontwerpoplossingen die we zien geïnstalleerd slaapkamers. Voor een beetje speels plezier, kan een kinderkamer zijn voorzien van een scène uit hun favoriete verhalenboek op het plafond of een muur.

De technologie achter digitaal bedrukte plafonds

In principe worden digitale beelden op het substraat aangebracht met behulp van een grootformaat UV-printer en speciale waterbestendige inkten. Deze technologie zorgt voor een diepe penetratie van de kleur in de structuur van het weefsel, zodat de beelden vele jaren later net zo helder en verzadigd blijven. De sleutel is dat het digitale beeld van de hoogste kwaliteit is. Moderne technologieën maken het mogelijk om de juiste kleuraanpassing en beeldhelderheid te bereiken, op verzoek. Dezelfde innovaties hebben ook digitaal bedrukte plafonds betaalbaarder gemaakt dan ooit tevoren.

Back To Top